Waarom zou je naar Namibië reizen?

"Namibie, het land van de open vlaktes en de vele mooie gezichten"

Het Namibische volk

In een land van 2,2 miljoen inwoners met een uitgestrekte oppervlakte van 825 615 vierkante kilometer, is Namibië het tweede minst dichtbevolkte land ter wereld met 1,5 inwoners per vierkante kilometer. De bevolking van het land is ongelijk verdeeld over het land met meer dan 60% van zijn inwoners in Noord-Namibië. Het land bestaat uit 14 verschillende regio´s en er worden meer dan 12 verschillende talen gesproken. Engels is de hoofdtaal.

Door de veelvoud van etnische groepen is er in Namibie een intressante cultuur. Anchor Adventures is een touroperator die voortkomt uit passie om te delen wat Namibië echt geweldig maakt, zijn mensen.

De thuisbasis van 's werelds oudste woestijn - Namib Desert

Het woord 'Namib' is van de oorsprong Nama, wat 'open ruimte' betekent. Het is een kustwoestijn in Zuid-Afrika en is de thuisbasis van de oudste zandduinen ter wereld, verschillende endemische planten en dieren hebben zich aangepast aan dit klimaat van de woestijn. De Welwitschia Mirabilis is een struikachtige plant, met 2 lange, bandvormige bladeren die het grootste deel van het vocht uit de nevel van de zee opvangen. De Namib-woestijn heeft een jaarlijkse neerslag van 2 mm-200 mm per jaar en heeft een klein percentage menselijke inwoners dat bestaat uit inheemse pastorale groepen en kleine nederzettingen, zoals de Ovahimba en de Topnaar Nama. De fauna van de Namib-woestijn bestaat het meeste uit: antilopen, struisvogels, woestijnkeversoorten en de woestijnolifanten.

Estosha nationalpark: De groote witte vlakte

Het Nationaal park is het grootste natuurreservaat van het land waar de wilde dieren in hun natuurlijke omgeving te zien zijn. De zoutpan is zo groot dat je ze allemaal kunt zien. De dieren verzamelen zich aan de verschillende waterplaatsen in het park waardoor er het hele jaar door de garantie is veel dieren te kunnen zien.De accomodaties verschillen van luxe lodges , chalets, standaart kamers tot kampeer mogelijkheden, zodat er voor iedereen een accomodatie is

Fish River Canyon: 2e grootste Canyon ter wereld

De Fish River Canyon is de 2e meest bezochte toeristische attractie van het land. Het is de grootste kloof in Afrika en de op één na grootste in de wereld na de Grand Canyon. De kloof is een favoriet voor wandelaars, fotografen en natuurliefhebbers. Het is 160 km lang, 27 km breed en 550 meter diep. De kloof bestaat uit een verbazingwekkend landschap en een spectaculair landschap omarmd door een aantal zoogdieren, insecten, vogelsoorten, reptielsoorten en vissen die in de natuurlijke vijvers leven, plus de visrivier zelf. De Fish River Canyon maakt deel uit van het Ais-Ais Richtersveld Transfrontier.

De hoogste zandduinen ter wereld

Sossusvlei is een zout- en kleipan in de Namib-woestijn die wordt omringd door hoge zandduinen in het zuiden van het land met een spectaculair panoramisch uitzicht op de omgeving. Big Daddy is de hoogste zandduin in het Sossusvlei-gebied en het is 325 meter hoog. Een andere beroemde duin in het gebied is de stervormige 80 meter hoge duin genaamd Dune 45 - gezien de naam vanwege de gelegen afstand van de Sesriem-gatet, wat het beginpunt is van de Sossusvlei-streek.

'S Werelds grootste cheeta-populatie

Cheeta's zijn schuwe katachtige wezens met stevige zwarte vlekken die voorkomen in Oost- en Zuidelijk Afrika. Cheeta's hebben een licht gebouwd, gestroomlijnd en wendbaar lichaam dat het een efficiënte sprinter maakt en het snelst levende landdier met zijn prooi zijnde kleinere antilopen en gazelles. De Cheetah is een bedreigde diersoort, voornamelijk vanwege menselijke invloeden op de zoogdieren en leeuwen. Het Cheetah Conservation Fund (CCF) is een non-profit organisatie opgericht in Namibië en gericht op de bescherming en het behoud van de Cheetah bevolking en uiteindelijk het veiligstellen van de toekomst op onze planeet. Het Cheetah Conservation Fund werkt nauw samen met alle belanghebbenden binnen het ecosysteem van de cheeta om de best beschikbare praktijken in onderzoek, ecologie, educatie te ontwikkelen

1 / 1

Please reload

Interessante feiten over Namibië

  • Namibië heeft meer dan 300 dagen zon per jaar.

  • De vorm van het land is letterlijk als de achterkant van je hand.

  • Namibië is een van de slechts 2 landen ter wereld met woestijnolifanten.

  • Namibië is de thuisbasis van het grootste stuk meteoriet op aarde.

  • 80 % van het land is woestijn

  • De oppervlakte van Namibië is gelijk aan die van Duitsland en Spanje samen.

  • U vindt "Reinheitsgebot", "Brötchen" en "Schwarzwälder Kirschtorte" in Namibië

  • U kunt meer dan 15 verschillende vleessoorten proeven

  • Namibië is het twee na minst bevolkte land ter wereld, na Mongolië.

  • Namibië wordt door 4 internationale vliegmaatschappijen aangevlogen

proudly

Namibian

in cooperation with

IMG_8479.JPG

@anchoradventuresnamibia

Contact us

Lubowski Kadila

+264 81 377 6122 

+49 160 9461 9462

lubowski@anchoradventures-namibia.com